Facturile la energie electrică: Un nou AJUTOR va apărea pentru cetățeni, din aprilie 2022

Facturile la energie electrică: Un nou AJUTOR va apărea pentru cetățeni, din aprilie 2022

Nicolae Ciucă: „Facturile care nu au respectat plafoanele vor fi refăcute”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că facturile nu o să fie penalizate. Șeful Guvernului îi liniștește în acest fel pe români, în contextul în care au început să vină facturi foarte mari la energie.

„Umează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele. Până la refacere aceste facturi nu o să fie penalizate. De la 1 aprilie consumatorii casnici o să beneficieze de un nou ajutor. O să reducem costul energiei electrice la consumator. Vom elabora o schenă de sprijin și pentru gaze naturale.

Analizăm introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri din 1 aprilie. O să dispunem măsuri în consecință. E important să înțelegem că aceste măsuri necesită coerență și coordonare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Exemplul de la Pitești

Primăria Piteşti a anunţat, marţi, că 3.200 de clienţi din municipiu, persoane fizice şi firme, nu au achitat facturile către societatea de termoficare, existând riscul întreruperii furnizării gazelor către punctele termice.

“În aceste condiţii, există riscul ca Termo Calor să intre în imposibilitatea de a achita serviciile furnizorului de gaze, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale, ceea ce ar conduce la oprirea furnizării energiei termice către populaţia municipiului Piteşti, iar bugetul oraşului să suporte majorările pentru întârzieri la plată către furnizorul… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

(Vazut de 6 ori, 1 vizite azi)